top of page

Autorizare DSV ( Sanitar Veterianara ) pentru restaurant

Actualizată în: 15 mar.


În primul rând: Liniștiți-vă! Mulți sunteți speriați de obținerea autorizației sanitar veterianare pentru activitatea restaurantului. NU este greu de obținut!


În experiența cu clienții mei, mulți au fost speriați de obținerea autorizației DSV, pentru că au auzit că inspectorii sunt exigenți, fac controale riguroase, aplică amenzi și pot chiar să închidă unități.

Pentru a obţine autorizația de Înregistrare sanitar veterinară, bucătăria și anexele ei trebuie amenajate și utilate în mod corect, după principiile HACCP.

Zonele de lucru trebuie să se succeadă în mod coerent, începând cu Aprovizionarea - Recepția - Depozitarea – Prepararea preliminară – Prepararea finală- Montarea - Servirea.



Este indicat ca planul fluxului să conțină un circuit pentru venirea la lucru a angajaților, precum și un circuit pentru recepția mărfii și materiilor prime, sau spălarea veselei și a tacâmurilor.



Pentru bucătăriile mici (food truck, fast-food), demersul poate fi destul de simplu, astfel încât puteți obține autorizarea de DSV mult mai ușor.


Autorizarea Sanitar Veterinară nu trebuie să fie un impediment în afacerea voastră și nu este greu de obținut! Dacă aveți nevoie de consultanță în obținerea acesteia sau în implementarea unor fluxuri și proceduri, internetul este plin de firme care oferă astfel de servicii. Aveți grijă să îi studiați înainte de a semna orice fel de contract.

Postări recente

Afișează-le pe toate
Tu stii cu cine colaborezi?

Multe firme rămân cu datorii uriașe la distribuitori/producători și uneori nici măcar nu au de gând să le achite.

 
 
 

Comments


bottom of page